Craiovenii și toți locuitorii din Dolj cu credite în Euro mai datori cu 20 mil lei

Craiovenii și toți locuitorii din Dolj cu credite în Euro mai datori cu 20 mil lei

Liviu Dragnea se laudă cu bunăstarea creată de PSD, în timp ce craiovenii și toți locuitorii din Dolj cu credite în Euro sunt mai datori cu 20 milioane lei, în doar câteva zile.

Efectul în viața de zi cu zi pentru ei este acela că vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru achitarea creditelor!

Din cauza măsurilor iresponsabile ale guvernării PSD-ALDE, cursul Euro a explodat în ultima perioadă, atingând noi maxime istorice. Astfel, impactul financiar al deprecierii cursului de schimb asupra soldului creditelor în Euro din Dolj este devastator.
Dacă în decembrie 2018, valoarea soldului creditelor în Euro era de 937,4 mil lei, în martie 2019, același sold, calculat la valoarea Euro actuală, este de 957 mil lei. Astfel, creditele în Euro ale craiovenilor și locuitorilor din Dolj, în acest moment, sunt mai scumpe cu 20 milioane lei. (sursa bnr.ro)

Ne întrebăm: unde este bunăstarea cu care se laudă PSD-ALDE la întâlnirile de partid și la televiziunile partenere, când suntem nevoiti să plătim mai mult pentru casa, pentru mașina sau oricare alt produs și serviciu care ne face viața mai ușoară și pentru care am făcut un credit?

În plus, așa-zisa “taxa pe lăcomie” aplicată băncilor de către Darius Vîlcov și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dus la un cost ridicat al creditelor (creșterea dobânzilor) care, implicit, duce la scăderea puterii de cumpărare a populației și încetinește creșterea economică. Azi este mult mai scump sa-ti faci planuri de viitor cu ajutotul unui credit pentru o casă nouă sau o masină nouă.

Ce spunea Teodorovici în ianuarie 2019 despre aceasta taxă: ”Actul normativ conţine un set de măsuri care au scopul de a creşte bunăstarea românilor şi stimularea investiţiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase şi comparând situaţia cu alte state din UE şi cu media din UE”. Realitatea de azi arată contrariul, arată incompetența și minciunile guvernului PSD-ALDE.

Luarea unor măsuri fără o analiză de impact, lipsa investițiilor, cheltuieli iresponsabile și măriri de salarii la nivelul administrațiilor locale și centrale, mărirea pensiilor speciale, au dus guvernul PSD-ALDE la o nevoie disperată de bani. Pentru asta au introdus noi taxe, le-au crescut pe cele deja existente, cu toate că în 2016 au promis ca nu vor introduce nicio taxa nouă.

Votează pe 26 mai!